Obi strikbanden - Obi-belts - Ceintuurs


Volgens de Japanse traditie wordt de kimono wordt geleverd zonder sluiting. De originele sluiting is de obi. De obi is een geweven of handgeschilderde zijden band met een lengte van ongeveer 4m en een breedte van 30cm. De vrij zware band wordt op een speciale manier om de kimono  gebonden. Dit is een gespecialiseerde en intensieve activiteit.

De Japanse Zijdewinkel heeft hiervoor een speciale band ontworpen, die op een paar manieren gemakkelijk gestrikt kan worden. De natuurzijden, handbewerkte designbanden hebben een breedte tussen de 10 en 16 cm. De lengte van het obi-deel zelf is tussen de 60-75cm. De strikbanden verlengen de band, zodat het op een eenvoudige manier, zonder hulp van buitenaf omgedaan kan worden. De banden hebben een totale lengte van tussen 200-270cm. Om de strikbanden heen kan -net als bij de OBI- een zijden obijime wordt geknoopt. 

Het leuke is dat de strikbanden ook een bijzonder effect geeft op bijvoorbeeld een spijkerbroek of op een jurk. Ook hebben wij ceintuurs, gemaakt van zijde.