Antieke zwart zijden kimono handwerk 'Boeketten'

Prachtige antieke kimono met hand geverfde en geborduurde bloemen. Deze  antieke natuurzijden kimono is zwart van kleur en een goede staat. De kimono heeft enkele niet-storende ligvlekjes op de bloemen. Daarom is de kimono wat goedkoper in prijs. 

Deze kimono heeft 5 familiemerken en is prachtig bewaard gebleven.

Deze kimono is in  zeer goede draagbare staat. De kimono is van natuurlijke crepezijde en de voering is van natuurzijde of synthetische zijde. Dit pronkstuk is zowel een kledingstuk als een prachtige toevoeging als bijvoorbeeld huisdecoratie.

Al onze kimono's zijn met de hand bewerkt en zowel de buitenkant als de zijden voering zijn met de hand genaaid. Deze type Japanse gelegenheidskimono's worden gedragen door gehuwde vrouwen. De beschildering van elke kimono heeft verschillende betekenissen die gebeden en wensen uitdrukken.

De crests op deze kimono beelden de altijd groene mandarijn boom van Rue familie uit. In de historische fabel wordt hij de heilige boom genoemd die geplant is in het land van de eeuwigheid. De keizer Genmei (661-721, Nara periode), hield veel van deze plant en gaf de prins de naam Tachibana. De Tachibana clan heeft de mandarijn boom aangenomen als hun familie crest. De Mandarijn bloesem werd daarna ook gebruikt als patroon in de Fujiwara periode.

(Globale) maten
Materiaal 100% zijde
Lengte 150cm
Rugwijdte 61cm
Schouderlengte 66,5cm
Gewicht 1100 g
Geschikt voor maat S-XL (36-44/46)

89,00 € 119,00 €

tomesode kimono's 

Categorieën