Diepzwarte kimono Natuurzijden kimono Waaiers & Vogels

Niet in voorraad

De kleur van deze vintage (rond 1950) natuurzijden kimono is diepzwart met prachtige waaiers en Japanse vogels. 

Verder zijn de seigaiha motief, chrysanten en pijnbomen en rozen in verwerkt. Seigaiha staat voor eb en vloed in een lang gezond leven in wijsheid. Rozen staan voor de expressie van de drager van de kimono, te weten de roze roos staat voor zelfverzekerdheid en vertrouwen. De witte roos staat voor onschuld, stilte en toewijding. En zo verteld de tomesode een heel verhaal. 

De kimono is echt rijkelijk geïllustreerd. Er is met gouddraad en heel subtiel met goudverf gewerkt. Deze kimono heeft 5 familiemerken en is prachtig bewaard gebleven. De kimono is -zoals ik het zie- na aankoop nooit gedragen of niet opgehaald bij de artist.

Deze natuurzijden kimono is door kunstenaars gemaakt in Kyoto rond 1950. Deze kimono is in excellente, ongebruikte nieuwstaat zonder oneffenheden. De kimono is van zuivere natuurzijde en de voering is van natuurzijde of synthetische zijde. Dit pronkstuk is zowel een kledingstuk als een prachtige toevoeging als bijvoorbeeld huisdecoratie.

Al onze kimono's zijn met de hand bewerkt en zowel de buitenkant als de zijden voering zijn met de hand genaaid. Deze type Japanse gelegenheidskimono's worden/werden gedragen door gehuwde vrouwen. De beschildering van elke kimono heeft verschillende betekenissen die gebeden en wensen uitdrukken. 

(Globale) maten
Materiaal 100% zijde
Lengte 161cm
Rugwijdte 61cm
Schouderlengte 66,5cm
Gewicht 950 g
Geschikt voor maat S-XL (36-44)

99,00 € 129,00 €

Zwarte kimono's