Zwarte crepezijden tomesode kimono 'Kraanvogels'

Unieke kimono, met kraanvogels. Deze vintage/antieke natuurzijde kimono is diepzwart van kleur en in zeer goede staat. De kimono is geïllustreerd met met  hand geverfde en geborduurde vliegende kraanvogels en er is subtiel gewerkt met goudverf. Vogels staan voor liefde, zorgzaam en een liefdevol hart.

Deze kimono heeft 5 familiewapens en is prachtig bewaard gebleven. 

Deze kimono is in excellente, nieuwstaat. Een vogel op een pand sluit niet helemaal aan op het volgende pand (niet storend). De kimono is van natuurlijke crepezijde en de voering is van natuurzijde of synthetische zijde. Dit pronkstuk is zowel een kledingstuk als een prachtige toevoeging als bijvoorbeeld huisdecoratie.

Al onze kimono's zijn met de hand bewerkt en zowel de buitenkant als de zijden voering zijn met de hand genaaid. Deze type Japanse gelegenheidskimono's worden gedragen door gehuwde vrouwen. De beschildering van elke kimono heeft verschillende betekenissen die gebeden en wensen uitdrukken.

Deze kimono heeft 5 familieschilden en is prachtig bewaard gebleven.
Het familieschild op deze kimono heet de hangende Wisteria (blauwe regen). De blauwe regen is een bladverliezende struik uit de vlinderbloemenfamilie. Deze crests zijn gemodelleerd naar de vorm van de bladeren en bloesems van de blauwe regen. Mensen genieten al van blauwe regen sinds de Nara-periode (710-794) en er staan gedichten over in de bloemlezing Man`yoshu (verzameling van tienduizend bladeren). Feesten om de blauwe regen te bekijken waren heel gewoon. De plant werd ook vaak gebruikt als patroon voor kleding, die werd geïllustreerd in Eiga Monogatari en Genji Monogatari. Daarna werd het patroon veranderd in een wapendesign en families die de kanji voor blauwe regen in hun naam hadden, namen deze crest vaak over.

(Globale) maten
Materiaal 100% zijde
Lengte 150cm
Rugwijdte 61cm
Schouderlengte 66,5cm
Gewicht 1100 g
Geschikt voor maat S-XL (36-44/46)

99,00 € 119,00 €

tomesode kimono's

Categorieën