Zwart zijden kimono 'Rozen en Koets' gesigneerd/gemerkt

Antiek ongedragen unieke kimono, getekend door de kunstenaar en maker van deze kimono! 

Deze vintage of antieke natuurzijden kimono is diepzwart van kleur en in perfecte staat. De kimono is geïllustreerd met een koets, rozen en is bewerkt met goudverf. De artist heeft aan de binnenkant van de rechterflap zijn merk/handtekening gezet. Dit noemde in ze in Japan, de ondeugende manier van markeren. De vrouw moest bij het tonen nl de bovenste flap opendoen, om de onderste flap zichtbaar te maken. Hierdoor werd een gedeelte van de benen zichtbaar :-)

De kimono is echt rijkelijk geïllustreerd. Deze kimono heeft 5 familiemerken en is prachtig bewaard gebleven. De kimono is -zoals ik het zie- na aankoop nooit gedragen of niet opgehaald bij de artist. De kimono is van zuivere natuurzijde, ook de zachte voering. Dit pronkstuk is zowel een kledingstuk als een prachtige toevoeging als bijvoorbeeld huisdecoratie.

Al onze kimono's zijn met de hand bewerkt en zowel de buitenkant als de zijden voering zijn met de hand genaaid. Deze type Japanse gelegenheidskimono's worden gedragen door gehuwde vrouwen. De beschildering van elke kimono heeft verschillende betekenissen die gebeden en wensen uitdrukken.

(Globale) maten
Materiaal 100% zijde
Lengte 161cm
Rugwijdte 61cm
Schouderlengte 66,5cm
Gewicht 1200 g
Geschikt voor maat S-XL (36-44/46)

99,00 € 129,00 €

Zwarte kimono's