Zwart zijden kimono/ tomesode Golden Flower Cart' met artist stempel

Deze antieke kimono met 5 crests is met de hand geschilderd. Ook heeft deze kimono een artist stempel. Op de kimono staan een prachtige bloemen karrten met allerlei soorten bloemen, waaronder bloesem. De kimono is dubbel gevoerd en zwaar. 
Deze kimono is handgeschilderd met veel bladgoud. Echt een uniek exemplaar. 

Deze kimono is in excellente, (nieuw) antieke staat. 

De kimono is van zuivere natuurzijde en de voering is van natuurzijde of synthetische zijde. Dit pronkstuk is zowel een kledingstuk als een prachtige toevoeging als bijvoorbeeld huisdecoratie. 

Al onze kimono's zijn met de hand bewerkt en zowel de buitenkant als de zijden voering zijn met de hand genaaid. Deze type Japanse gelegenheidskimono's worden gedragen door de hoogste rang gehuwde vrouwen. De beschildering van elke kimono heeft verschillende betekenissen die gebeden en wensen uitdrukken.

De crests op deze kimono heten de Mokkõ (Japanse kweepeer, een kleine boom van de Roos familie). Maar de originele afkomst van de Mokkõ is onduidelijk. Er wordt verschillend over gespeculeerd. Het zou te maken kunnen hebben met de relatie tot de Japanse kweepeer zelf, maar ook met de doorsnede van een komkommer en/ of dat het een patroon was wat de Japanse mensen gebruikten om bamboo schermen te decoreren (die uit China kwamen). Deze crests werden gebruikt voor heel veel decoratie materialen in de oudheid. 

(Globale) maten

Materiaal 100% zijde
Lengte 155cm
Rugwijdte 64cm
Mouwlengte 50cm
Gewicht 1500 g
Geschikt voor maat S-XL (36-44)

Unieke handgemaakte OBI design strikbanden en zijden ceintuurs zijn apart te koop in de webshop. 

189,00 €

Zwarte kimono's

Categorieën