Doro Oshima zijden heren haori 'Mount Fuji'

Haori Man

Blauwe met turquoise doorslag Doro Oshima heren haori, geheel zijde en  antiek. De beschildering laat Mount Fuji zien en een waaier en een theekop, wat duidt op the bekende teaceremonie. In de beschildering zijn goudrandjes gebruikt. Doro Oshima zijde is een stevige zijde met een subtiele glans. In deze haori is ook wilde zijde verwerkt, wat her en der een 'bobbelige' structuur laat zien.

De haori zelf is in zeer goede staat en prachtig bewaard gebleven voor zijn antieke status. De binnenkant (schouderstuk) is handgeschilderd met Mount Fuji en haar omgeving. Er is een Japans huis en een bruggetje geschilderd en onderdelen van de Japanse Tea Ceremony, die een belangrijke rol speelt in Japan. De kunstenaar heeft subtiel met goudrandjes gewerkt in het schoudergedeelte. In een mouw aan de binnenkant zit een waterkring en aan de buitenkant een niet storende licht vervaalde plek. 

De zijden haori draagt men in Japan over de kimono's als jasje. Dit gevoerde jasje hangt los of kan worden vastgemaakt met twee handgemaakte koordjes (niet bijgeleverd). In Europa wordt de haori vaak als vest gebruikt of als huisjasje. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn met de hand genaaid.

+/- Afmetingen:
Schouderbreedte 66cm
Lengte 92 cm
mouwlengte 50cm

Exclusief accessoires.


59,00 € 79,00 €

Kimonojas Homme

Categorieën