Antieke Iro-tomesode kimono 'Waaiers in de Wind'

Deze prachtige iro-tomesode is nog helemaal nieuw (er zitten zelfs nog rijggarens is. Deze worden verwijderd). Hij heeft 3 familiewapens (crests). 
Deze tomesode heeft een prachtige kleur. De kleur zit tussen oud-rose en framboos in. De figuren beelden waaiers in de wind uit, waarvan enkele zijn geborduurd. De gehele kimono is met de hand gemaakt en van prachtige kwaliteit. De kimono is geheel nieuw antiek. Dus in excellente staat.

De crests op deze kimono behoren tot de tempel crests. Dit model wapenschild stond op de Kongõbuji tempel (Wakayama). Tempels hebben ook wapenschilden. Sommige tempels namen de wapenschilden over die hun stichters gebruikten voordat ze een teruggetrokken leven gingen leiden in de tempel, andere waren gebaseerd op de doctrines van verschillende sekten en weer andere werden gemodelleerd naar de religieuze gebruiksvoorwerpen die asceten gebruikten. Bovendien gaven autoriteiten zoals het keizerlijk huis en het shogunaat soms hun wapens aan bepaalde tempels. Ook machtige clans en leenheren lieten hun familiewapens op gebouwen en gebruiksvoorwerpen van tempels plaatsen om hun macht en invloed te tonen.

Afmetingen +/-
Lengte 158cm
Schouderwijdte 65cm
Mouwlengte 48cm

De band is apart te bestellen in de webshop

119,00 € 129,00 €

Tomesode kimono

Categorieën