De Japanse Zijdewinkel

De design hatuurzijden strikobi is de helft in hoogte van de reguliere Japanse obi en is makkelijk te dragen
De design hatuurzijden strikobi is de helft in hoogte van de reguliere Japanse obi en is makkelijk te dragen

Dé zijdewinkel voor traditionele Japanse zijden vintage en antieke kimono's, haori's en obi's. Ook voor antieke zijden quiltstoffen en patchwork coupons, kussens, slippers, tassen en sjaals bent u bij ons aan het goede adres.♥ tijdelijk 5% korting op de hele collectie 


nieuw

Lange zijden heren kimono 'Natsume Bridge'

Deze blauwe kimono is met de hand geschilderdd. De kimono is gevoerd en in goede staat met enkele gebleekte vlekjes op de zoom. De beschildering is erg mooi. +/- Afmetingen: Schouderbreedte 70cm Lengte 141cm mouwlengte 44cm Exclusief accessoires.

59,00 €

Zijden heren haori doro oshima tsumugi zijde 'Mount Fuji'

Blauwe bruine heren haori, geheel oshima tsumugi wilde zijde en antiek. De zijden lining heeft een beschildering van Mount Fuji met hoge golven.  De zijden haori draagt men in Japan over de kimono's als jasje. Dit gevoerde jasje hangt los of kan worden vastgemaakt met twee handgemaakte koordjes (niet bijgeleverd). In Europa wordt de haori vaak als vest gebruikt of als huisjasje. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn met de hand genaaid. +/- Afmetingen: Schouderbreedte 66cm Lengte 86cm mouwlengte 48cm Exclusief accessoires.

59,00 € 79,00 €

Antieke zijden gesigneerde heren haori 'Woven Engawa'

Antieke heren haori met Engawa (veranda) motief in de voering. De zijden haori draagt men in Japan over de kimono's als jasje. Dit gevoerde jasje hangt los of kan worden vastgemaakt met twee handgemaakte koordjes (niet bijgeleverd). In Europa wordt de haori vaak als vest gebruikt of als huisjasje. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn met de hand genaaid. +/- Afmetingen: Schouderbreedte 63cm Lengte 90m mouwlengte 45cm Exclusief accessoires.

59,00 € 79,00 €

Zijden heren haori doro oshima tsumugi zijde 'Ebisu'

Vintage bruine heren haori, geheel oshima tsumugi wilde zijde en antiek. De zijden lining heeft Japanse traditionele Ebisu afbeeldingen.  Ebisu , in de Japanse mythologie , een van de Shichi-fuku-jin ("Zeven Goden van Geluk"), de beschermheilige van vissers en handelaars. Hij wordt afgebeeld als een dikke, bebaarde, glimlachende visser die vaak een hengel in de ene hand en een tai (zeebrasem - dwz een rode snapper - symbolisch voor geluk) in de andere hand draagt. Hij is een populaire Shintō -godheid en zijn beeltenis wordt vaak gezien in winkels en handelsplaatsen. In de voering zit een  scheurtje (daarom goedkoper). De zijden haori draagt men in Japan over de kimono's als jasje. Dit gevoerde jasje hangt los of kan worden vastgemaakt met twee handgemaakte koordjes (niet bijgeleverd). In Europa wordt de haori vaak als vest gebruikt of als huisjasje. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn met de hand genaaid. +/- Afmetingen: Schouderbreedte 66cm Lengte 81cm mouwlengte 48cm Exclusief accessoires.

49,00 € 79,00 €

Zijden heren haori doro oshima 'Shogi Schaakstukken'

Vintage grijsblauwe heren haori, geheel oshima zijde en antiek. De zijden lining heeft Shogi motieven (Japans schaken).  De zijden haori draagt men in Japan over de kimono's als jasje. Dit gevoerde jasje hangt los of kan worden vastgemaakt met twee handgemaakte koordjes (niet bijgeleverd). In Europa wordt de haori vaak als vest gebruikt of als huisjasje. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn met de hand genaaid. +/- Afmetingen: Schouderbreedte 66cm Lengte 81cm mouwlengte 48cm Exclusief accessoires.

59,00 €

Zijden heren haori doro oshima mud painted

Vintage bruine heren haori, geheel oshima gedeeltelijk wilde zijde en antiek. Deze haori is mud brown dye geverfd. De zijden haori draagt men in Japan over de kimono's als jasje. Dit gevoerde jasje hangt los of kan worden vastgemaakt met twee handgemaakte koordjes (niet bijgeleverd). In Europa wordt de haori vaak als vest gebruikt of als huisjasje. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn met de hand genaaid. +/- Afmetingen: Schouderbreedte 65cm Lengte 100cm mouwlengte 49cm Exclusief accessoires.

59,00 € 79,00 €

Antieke Tsuzuri geweven Nagoya OBI 'Yamahoka Float' zilver

Tsuzure geweven zijden Nagoya obi prachtig met de hand geweven.  De tsuzuretechniek wordt beheerst door mannen en vrouwen. Een leertijd van 9-10 jaar kan nodig zijn om een niveau van technische ervaring te bereiken dat noodzakelijk kan worden geacht voor de productie van hoogwaardige stukken. Tsuzure verschilt met het weven met een gewoon weefgetouw. Het ontwerp wordt op papier gelegd en volledig met de hand geweven. Het papier met patroon wordt als leidraad onder de schering gebruikt. De ontwerpen kunnen zo eenvoudig of complex zijn als de kunstenaar maar wil. Sommige tsuzure-wevers vijlen kartelrandjes in hun vingernagels om het weven te vergemakkelijken, maar niet iedereen doet dat. Door de hoge mate van visuele concentratie die nodig is om een goede tsuzure creatie te maken, merken sommige wevers dat hun gezichtsvermogen na verloop van tijd achteruit gaat. Zie voor meer info onze blog over deze techniek. Afmeting:  TAIKO (het deel dat voor de boog wordt gebruiktt): 111 cm x 30.5 cm TAIKO (het deel dat wordt gebruikt om de obi te knopen): 242 cm x 15.2 cm 

99,00 €

Antieke Maru OBI 'Kraanvogels bij Mount Fuji'

Geweven 100% zijden fukuro maru obi met kraanvogels bij Mount Fuji in de kleur groene thee.  Deze maru obi is antiek (>100 jaar) en in goede staat. De Maru obi is aan twee kanten te dragen / geweven met motief. Dit maakt de Maru obi een van de duurdere obi's.  Zijde gedeeltelijk met natuurlijke draad Afmeting: 358 x 30cm

99,00 €

Natuurzijden OBI-strikceintuur 260cm

Onze design OBI strikband die wel makkelijk te dragen en te sluiten is. Afmeting OBI-strikceintuur 260cm OBI-deel 70x15cm. Strikband 2x 96x8cm Geschikt voor kimono en haori, maar ook leuk op een spijkerbroek met blouse. Uniek handmade design... De band is bewerkt met zilver- en zijdedraad, de strikbanden zijn zwarte zijde.  

55,00 €

Natuurzijden design OBI-belt 280cm kinran goudbrocade 'Marroon Crest'

Unieke handgemaakte design wikkelceintuur van ongebruikte, zeldzame antieke Kinran Brocade zijde met 24k gouddraad geweven. Deze kinran brocade werd gebruikt door budhhisten bij Japanse ceremonies. De afmeting van deze band is in totaal 280x10-8cm het kinran-middenstuk 63-10cm. De banden zijn 8cm breed.  Mooi bij een kimono of haori, maar ook leuk bij een blouse, colbert op een spijkerbroek of dat begeerde zomerjurkje.

59,00 €

Japanse antieke natuurlijke zijden kimono 'Gouden Waaiers'

Deze antieke natuurzijden kimono is bewerkt met bladgouden waaiers.  De waaiers hebben bloesem, bloemen en subtiele gouddraad randjes. Een werkelijk subtiel kunstwerk. Geheel met zijde gevoerd en geheel met de hand genaaid en geschilderd.  Deze kimono is in zeer goede staat. In de voering is een kleine zichtbare watervlek. Dit is niet aan de buitenkant te zien.  Afmetingen +/-: lengte 150cm schouder tot schouder 62cm mouwlengte 50cm maat S-XL (36-42/44) gewicht +/- 1000gr Unieke handgemaakte OBI design strikbanden en zijden ceintuurs zijn apart te koop in de webshop.

69,00 €

Natuurzijden design OBI-belt 280cm kinran 'Heavenly Crest'

Unieke handgemaakte design wikkelceintuur van ongebruikte, zeldzame antieke Kinran Brocade zijde met 24k gouddraad geweven. Deze kinran brocade werd gebruikt door budhhisten bij Japanse ceremonies. De afmeting van deze band is in totaal 280x15-8cm met OBI-middenstuk 77x15cm. De kinran goudbrocade is een boog van 27x13cm. De banden zijn 8cm breed.  Mooi bij een kimono of haori, maar ook leuk bij een blouse, colbert op een spijkerbroek of dat begeerde zomerjurkje.

59,00 €

Japanse antieke satijnzijden furisode 'Gouden Kraanvogels'

Deze satijnzijden antieke natuurzijden furisode is in goede staat.  De kraanvogels zijn met gouddraad geborduurd. De kleur is bijzonder mooi en diep te vergelijken met framboosrood (zie foto van kleur die het dichstbij komt).  Geheel met zijde gevoerd en geheel met de hand genaaid. De voering is gedeeltelijk vervangen, daarom goedkoper. Afmetingen +/-: lengte 165cm schouder tot schouder 62cm mouwlengte 90cm maat S-XL (36-42/44) gewicht +/- 1000gr Unieke handgemaakte OBI design strikbanden en zijden ceintuurs zijn apart te koop in de webshop.

109,00 €

Natuurzijden design OBI-belt 296cm kinran 'Rooster'

Unieke handgemaakte design wikkelceintuur van ongebruikte, zeldzame antieke Kinran Brocade zijde met 24k gouddraad geweven. Deze kinran brocade werd gebruikt door budhhisten bij Japanse ceremonies. De afmeting van deze band is in totaal 296x8-15cm met middenstuk 76x15cm. Dit stuk bestaat uit een driehoek van 42cm kinran brocade en 34cm obizijde. De banden zijn 8cm breed.  Mooi bij een kimono of haori, maar ook leuk bij een blouse, colbert op een spijkerbroek of dat begeerde zomerjurkje.

69,00 €

Washi Japanse opberghoes kimono 87x37cm 'Tekst'

Made-in-Japan een nieuwe origine opberghoes voor kimono's.  Deze hoes is met de hand gemaakt van Wasi papier. Deze hoes is gemaakt van stevige washi met gladde textuur (zie ook onze blog over washi papier). De kleur is wit met Japans Schrift.  De kimono kan opgevouwen in de hoes worden gelegd en dichtgestrikt. In de hoes zit een zachte laag die de kimono's extra beschermd en een verstertje. Behalve bewaren is dit schitterend om te geven als kado.

17,50 €

    Categorieën

    Ga direct naar kimono - ceintuurs - sjaals - accessoires


    Categorieën

    ga direct naar de collectie zijden coupons en garens


    Onlangs verkocht - niet meer in voorraad