De meest belangrijke dingen die je moet weten bij het dragen van een haori

20-09-2020

De haori is een jas in Japanse stijl met een interessante uitstraling. Als je een liefhebber bent van Japanse mode, dan weet je dat een haori een must-have is. De haori is niet alleen gemakkelijk te dragen, maar ook prachtig en past goed bij andere outfits. Dit jack staat geweldig goed als het wordt gedragen met een spijkerbroek, rok of avondkleding. 

in stijl voor de man
in stijl voor de man

De haori is een jasje in Japanse stijl met een interessante uitstraling. Als je een liefhebber bent van Japanse mode, dan weet je dat een haori een must-have is. De haori is niet alleen gemakkelijk te dragen, maar ook prachtig en past goed bij andere outfits. Dit jack staat geweldig goed als het wordt gedragen met een spijkerbroek, rok of avondkleding en wordt traditioneel gedragen door zowel mannen als vrouwen.

casual met jeans
casual met jeans

Wat is de haori precies? 
In het kort .... het is een jasje met slingerende mouwen. In de meeste gevallen is het gemaakt van mooie stoffen als zijde en heeft het mooie patronen in de stof, zoals bloemen en Japanse afbeeldingen. Je hebt geen obi of sjerp nodig om de haori vast te maken. Je kunt hem simpelweg open laten of sluiten met de haori-himo, 2 handgemaakte zijden koordjes die in de voorkant in 2 lusjes worden vastgemaakt. De meeste Japanners dragen de haori niet met een sjerp, maar de keuze is aan jou. Ze zien er ook geweldig uit als ze worden gedragen met een heupriem. Het is interessant hoe snel de haori-jasjes onderdeel zijn geworden van de Westerse mode. 

Hoe de haori te combineren met andere outfits
Met een neutrale shirt laat je de gewaagde patronen en felle kleuren van de Japanse haori spreken. Je wilt er natuurlijk niet uitzien als een regenboog, daarom moet je voorzichtig zijn waarmee je de haori combineert. Het is aan te raden onder de haori een neutrale blouse of t-shirt te dragen, bijvoorbeeld, blauw, grijs, wit of zwart of een kleur die in de haori terugkomt. Zo hou je de aandacht op je mooie haori!

Een haori in combinatie met jeans geeft een ongeëvenaard casual-look resultaat. Het voordeel van een haori is dat ze veelzijdig zijn en eigenlijk bij veel kledingstukken passen. Ze zijn te combineren met jeans en neutrale shirts, maar ook met korte broeken, maxi- en middellange rokken en jurken. 

De haori is een lichtgewicht jacket en is zowel in de zomer als de winter te dragen. In de zomer met een toffe korte broek, in de winter met een lekkere warme wollen trui of jurk eronder. Omdat de haori's oversized zijn, kun je ze gemakkelijk over vesten of dikke truien dragen. Zo voel je niet alleen comfortabel, maar ook stijlvol. 

Een wat zachtere, maar unieke uitstraling geeft de combinatie van de haori met de maxirok of de de rok op de knie. Soms een wat moedige keuze, maar uniek zijn heeft natuurlijk ook zijn charmes. Als je van jurken houdt, dan passen deze perfect bij de haori. De belangrijkste taak hier is de kleuren goed te combineren en identificeren die op elkaar aansluiten. Of het nu gaat om een effen jurk, een simpele jurk of een ingewikkelde jurk, de haori maakt de outfit op een geweldige manier af. 

Heel stijlvol is de haori dragen worden met een riem. Dit geeft een beetje flair aan de outfit en tegelijkertijd de schoonheid van de haori. Traditioneel doen Japanners dit niet en zij laten normaal de jasjes open hangen. Last but not least ... de haori is geweldig mooi te combineren met een lange sjaal, die los voor de haori hangt. 

Al met al de haori is een geweldig veelzijdig kledingstuk voor zowel mannen als vrouwen. Het enige is dat de kleuren met je outfit moeten matchen. maar dat heeft natuurlijk ook zijn charmes!